Jacques Coune was een getalenteerd Belgisch carrosseriebouwer die vanuit zijn werkplaats in Brussel voornamelijk Mercedes-Benz en Volvo onder handen nam.
In januari 1964 toonde hij eerst exemplaar van de MG Coune Berlinette op het Brussels Motor Show. Dit ontwerp leek een succes, maar toen in oktober 1965 MG met zijn eigen veel goedkopere GT op markt kwam bleek de Coune een verloren zaak. In totaal zijn er 56 exemplaren gebouwd die enkel in België, Duitsland, Frankrijk en Nederland verkocht zijn. Vandaag de dag zijn er nog maar 8 exemplaren die het overleefd hebben, althans waarvan men het bestaan van de auto nog van af weet.

Behoorlijk trots zijn we dan ook dat we aan deze zeldzame MG Coune Berlinette hebben mogen werken. De originaliteit van het interieur was moeilijk te bepalen. De informatie halen wij uit het aanwezige interieur en foto materiaal dat op internet en in boeken te verkrijgen is. Van het interieur was weinig over en bijna elke foto die te vinden was toonde telkens weer een ander soort interieur.
Dit kleine beetje informatie tezamen met de wensen van de eigenaar waren het belangrijkste gegeven. Maar voornamelijk de interpretatie, vrijheid en creativiteit van de bekleder heeft dit mooie resultaat opgeleverd. Met het gegeven dat het om een Engelse auto gaat uit de jaren ’60. Konden wij een goed beeld scheppen welke onderdelen waarschijnlijk wel en wat niet origineel geweest zou kunnen zijn.

Het hemel vervaardigd van crème geperforeerd pvc en in één geheel geplaatst in de auto. De vloer is voorzien van donker rood Wilton tapijt en de stoelen en rest van het interieur is bekleed met aubergine rundleder.

Nog even verder op bouwen en dan kan dit prachtige zeldzame exemplaar weer de weg op, hopen dat we hem ooit eens tegen komen.