Toen Porsche in 1968 zijn nieuwste model met de nieuwe “S”model motor op de markt bracht, stuiten ze op nieuwe veiligheids en emissie voorschriften op de Amerikaanse markt. Al snel realiseerde Porsche zich dat ze een probleem zouden krijgen met de verkoop van deze auto in de States. Het management besloot dit model uit voorzorg maar niet naar Amerika te verschepen. Hierdoor is de 1968 Porsche Targa enkel op de Europese markt verschenen en is de productie na 121 stuks stopgezet. Door dit voorval is deze Porsche Targa soft window zeer zeldzaam en heel erg gewild bij verzamelaars.

Deze auto is voorzien van een zwart targadak, een zwarte soft top en tonneau zoals deze als enige kleuroptie te verkrijgen was. Het interieur hebben we bekleed met zwart nappa leder gecombineerd met een “pied de poule” op de raakvlakken van de stoelen en achterzitjes. Het tapijt was destijds in alle kleuren te verkrijgen als het maar donker grijs was. Je had toen wel twee opties, het goedkope perlon tapijt en de luxe nylonvelours. Wij hebben deze auto voorzien van de luxere tapijt uitvoering namelijk het haargarn velours in de kleur salt&pepper.

Veel onderdelen van deze auto waren totaal vergaan en onbruikbaar bij de herbekleding, onder andere de stoelen zijn vervangen door nieuwe sportieve stoelen. Maar ook het dashboard is vervangen door een origineel uit een andere auto. Dit dashboard hebben wij geheel opnieuw bekleed zodat deze weer helemaal netjes in het interieur past. Maar met name van de stijl die boven aan de hoedenplank grenst die de bevestigingspunten van de soft top verbergt was helemaal niks meer over. Deze stijl is ook niet meer te koop, waardoor wij genoodzaakt waren om deze stijl zelf te fabriceren. Na onze metamorfose ziet de auto er weer prachtig uit en kan de eigenaar weer van zijn wagen genieten.