Triumph TR3 geel exterieur met charcoal interieur.

De Triumph Tr3 is een Engelse sportwagen die werd geproduceerd tussen 1955 en 1962 door The Standard-Triumph Motor Company . De TR3 is een echte traditionele roadster die de TR2 op moest volgen, de TR3 kreeg meer vermogen en verbeterde remmen. Later vanaf 1957 werden de varianten A en B uitgebracht met diverse verbeterpunten. Optioneel was een achterbankje te bestellen waardoor van deze roadster een 4 zitter te maken was, al waren deze zitplaatsen zo krap dat er enkel kleine kinderen konden zitten.
In alle uitvoeringen zijn van deze auto 74.800 exemplaren verkocht in met name Europa en Amerika. Destijds schreef de TR3 diverse overwinningen op zijn naam tijdens races en rally’s.

Het interieur van deze auto is niet geheel origineel herbekleed, normaal gesproken werd het interieur voorzien van kunstleder met afwijkende kleur bies in de stoelen en wielkuipen. Wij hebben het interieur compleet voorzien van rundleder in de kleur charcoal met bies in dezelfde kleur. Op de vloer hebben we zwarte woltapijt gelegd afgeboord met het leder. Al met al een iets duurzamere bekleding dan het origineel, maar zeker de moeite waard voor deze mooie klassieker.