Waarom een vinyldak op een auto?

De meest vanzelfsprekende reden is door originaliteit, op een tal van klassiekers. Voornamelijk op Engelse en Amerikaanse auto’s kwam het destijds nog al eens voor. Maar ook op speciale wagens of uitvoeringen wordt deze manier van dak bekleden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan een limousine, deze daken werden bekleed om een luxe uitstralen aan de auto te geven.

Hierboven vind je een drietal foto’s van een concours gerestaureerde Jaguar MKII. Deze auto wordt gerestaureerd als zijnde de auto van Inspector Morse, een populaire tv-serie die tussen 1987 en 2000 op de Britse televisie te zien was die in Oxford en omgeving werd opgenomen. De lakkleur en uiteindelijk de kleur van het interieur matchen allemaal exact met het origineel van de auto uit de serie, de eigenaar heeft zelfs zijn links gestuurde auto verkocht en een rechts gestuurde gekocht toen hij met het idee kwam.

Maar tegenwoordig worden ook daken bekleed als custom wens van de klant. Ooit beklede wij een hardtop van een Citroën Burton met zwart vinyl, gewoon omdat de klant anders dan een ander wilde zijn op een Burton meeting.  Een ander mooi voorbeeld van custom bekleding is de gele mini waar we zowel het dak als de kofferklep van bekleed hebben. Deze mini werd dan niet in het vinyl bekleed maar in Sonnenland kapstof waar normaal cabriokappen van vervaardigd worden. Heel apart en zo ontzettend gaaf, door het feit dat de auto “bijna” geen raamstijlen heeft lijkt het net of het een cabrio is. Heel veel leuke reacties op het resultaat! Laat je fantasie de vrije loop, met behulp van vinyl bekleden van het exterieur van uw auto creëert u een heel apart effect.